Z tej strony Asia, autorka DolskiejPiekarenki zakochana w pieczeniu i jedzeniu. Pasja do odkrywania i sprawdzania przepisów z różnych książek, stron internetowych i starych zeszytów mojej mamy stały się impulsem do podzielenia się z Wami tym, co wyszło spod mojej ręki. Wierzę, że każdy znajdzie coś dla siebie, a dzięki Waszym komentarzom oraz radom i ja z chęcią nauczę się czegoś nowego od Was :) Smacznego i enjoy!
Kochani! Mam dla Was fantastyczny przepis, który sprawdziłam w swojej kuchni i jestem nim autentycznie zauroczona. Jest to babka jogurtowa z owocami leśnymi. Nie dość, że przepis nie jest skomplikowany, to smak wprawia w zachwyt! Babka jest wilgotna, a kwaśne owoce dodają jej jeszcze lepszego smaku! Użyłam przepisu ze strony makecookingeasier.pl i udało się! Koniecznie spróbujcie, gwarantuję Wam, że nie pożałujecie. :) Składniki: - 300 g mąki - 1 mały jogurt naturalny ZOTT (180 g) - 150 ml oleju roślinnego - otarta skórka z 1 cytryny - 4 jajka - 150 g cukru trzcinowego (może być zwykły, biały cukier) - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - pół łyżeczki sody oczyszczonej - garść malin/jagód/borówek/jeżyn (w zależności od tego, co lubicie) + forma 30x11. Tzw. keksówka. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wysmaruj masłem/margaryną formę. Jajka z cukrem ubij na puszystą pianę. Dodaj jogurt, olej, startą skórkę z cytryny i miksuj na niskich obrotach do połączenia się składnik...
Komentarze
Prześlij komentarz